Prima țară care vrea să interzică fumatul în totalitate. Termenul limită e 2025

Prima țară care vrea să interzică fumatul în totalitate. Termenul limită e 2025 Rețeta minune prin care poți renunța la fumat. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Una dintre cele mai dure legi anti-fumat a fost deja adoptată. Iar în curând, li se va interzice, treptat, tot mai multor oameni să cumpere tutun.

Înseamnă că orice persoană născută pe sau după 1 ianuarie 2009 (în prezent, cei care se apropie de vârsta de 14 ani sau mai mici) nu va putea niciodată să achiziționeze tutun.

Noi legi în Noua Zeelandă

Prin urmare, vârsta minimă pentru achiziționarea de tutun va crește ca urmare a acestei legi. Legea reduce și numărul magazinelor care pot vinde tutun de la aproximativ 6.000 la 600 de spații comerciale și reduce cantitatea de nicotină permisă în produse.

Cu toate acestea, autoritățile speră că oamenii vor începe să renunțe la fumat și că până în 2025 nimeni nu va mai achiziționa tutun. Noua Zeelandă a impus majorări de taxe asupra tutunului în ultimii ani, în încercarea de a opri acest obicei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu există niciun motiv întemeiat pentru a permite vânzarea unui produs care ucide jumătate din oamenii care îl folosesc”, a spus dr. Ayesha Verrall. Ea a spus că banii vor fi economisiți și că mulți oameni vor scăpa de atacuri de cord, cancer, accident vascular cerebral și amputații. 

Interzicerea vânzării de țigări

Dispozitivele vape nu sunt reglementate de lege. Aproximativ 8% dintre oamenii din Noua Zeelandă fumează zilnic, conform statisticilor de luna trecută, comparativ cu 8,3% care folosesc vape-urile. Aceasta este o scădere față de acum 10 ani, când 16% dintre oameni fumau, fiind una dintre cele mai scăzute rate.

Ratele din Noua Zeelandă sunt mai mari în rândul comunității indigene maori, 20% dintre oameni spunând că fumează. Singura țară care va avea acum legi mai stricte împotriva fumatului decât Noua Zeelandă este micul regat himalayan al Bhutanului, care a interzis vânzarea de țigări în 2010, potrivit Sky News.