Constănțeanca a făcut o nouă rocadă cu daneza Caroline Wozniacki în ierarhia WTA iar acum românca s-a instalat pe prima poziție, cu  7.965 de puncte, cu 440 mai multe decât ocupanta locului 2, daneza Caroline Wozniacki. Făță de ultima treaptă a podiumului, ocupată de iberica Garbine Muguruza, „Simo” are un avans de 1.790 de puncte. Astăzi, Halep a plecat spre SUA, unde va participa la turneul californiain Indian Wells (8-18 martie).

„O revenire destul de rapidă, este un lucru frumos, m-am bucurat de acest lucru, pot să spun cât se poate de sincer, însă obiectivul meu este să fiu la final de an din nou, nu în timpul anului.

Vă spun foarte sincer că nu ştiu câte puncte sunt între noi, nu urmăresc acest lucru, dar ştiu că oricine câştigă un turneu poate să se apropie de locul 1. Este un turneu mare (n.r. – la Indian Wells), este important ce vom face toate, dar nu ăsta este obiectivul. Suntem doar în martie, aşa că nu mă gândesc la treaba asta deloc. Mi se pare mai frumos, mai palpitant, înainte era un pic plictisitor când Serena mergea la turnee şi ocupase locul 1, nu se mai mişca de acolo şi le câştiga pe toate. Acum Top 10 este deschis şi oricine are şanse să câştige orice turneu”, a declarat Simona Halep, potrivit Digi Sport.