Evenimentul Zilei > Social > Prima reacție adversă gravă după vaccin. Un medic spune că a suferit o paralizie temporară facială
Prima reacție adversă gravă după vaccin. Un medic spune că a suferit o paralizie temporară facială

Prima reacție adversă gravă după vaccin. Un medic spune că a suferit o paralizie temporară facială

Joi a fost înregistrată prima reacție adversă rară după vaccinul anti-COVID-19: paralizie facială temporară după rapel, la un medic din județul Vâlcea.

Prima reacție adversă severă după vaccinul Covid-19! Joi a fost înregistrată prima reacție adversă rară după vaccinul COVID-19: paralizie facială temporară după rapel, potrivit România Tv. Este vorba de un medic din județul Vâlcea, care a raportat o reacţie adversă rară după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer BioNTech.

Starea de sănătate a doctoriței este bună

Ministerul Sănătăţii a anunţat oficial, joi, prima reacție adversă rară după vaccinul anti-COVID-19. Este vorba despre un medic din Vâlcea care a raportat o paralizie facială temporară după rapel. Din primele informaţii reiese că este vorba despre o doctoriţă de la Spitalul Judeţean Vâlcea, în vârstă de 32 de ani. Femeia a fost supusă mai multor investigaţii medicale. În prezent starea ei de sănătate este una bună.

Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, despre înregistrarea unei reacții adverse rare. Este vorba de o paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Comirnaty este o reacție adversă foarte rară, menționată în prospect

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Până în momentul de față, de la demararea campaniei naționale de imunizare, din 27 decembrie, nu s-au înregistrat decât reacții adverse în limite normale, fără efecte severe.

A treia tranșă de vaccin Moderna sosește joi în țară. Este vorba despre 42.000 doze de vaccin anti-COVID, care vor ajunge la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare. În perioada următoare urmează a fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.