Constănțeanca (a 4-a favorită a turneului) a pierdut duelul din turul III, în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovici (26 WTA), cu scorul de 6-3, 6-3. 

Chiar dacă a fost primul ei turneu, după o pauză de o lună, Halep a recunoscut că nu s-a pregătit îndeajuns pentru a excela la Indian Wells. Ei bine, dacă ne uităm la cât m-am pregătit înainte să vin la acest turneu, sunt chiar mândră de mine ca am ajuns în turul trei. Kristina joacă bine, are încredere, iar eu am ratat mult. După primul set, picioarele mele erau dispărute! Picioarele mele de tenis nu sunt aici încă, așa că va trebui să muncesc mult. Sunt ok, nu vreau să fac o dramă, nu e cazul.

M-am antrenat o oră pe zi, am jucat tenis, nu am alergat, deoarece îmi era frică puțin. De altfel, când am venit aici mă gândeam doar să fiu capabilă să joc un set.

Însă, apoi, am câștigat primul meci și acum am mai jucat un meci întreg. N-am simțit durere, asta este cel mai important lucru. Acum mă pot antrena liber, fără să mă gândesc la dureri, a spus Simona, după meci.

Simona Halep, campioană la Indian Wells în 2015, va primi pentru participare un cec de 41.350 dolari și 65 de puncte WTA, dar va pierde locul 4 în clasamentul mondial, deoarece acum avea de apărat cele 210 puncte obținute în ediția precedentă, când s-a oprit în „sferturi”.