21.12.2016 – O zi istorică! Zi în care România a optat pentru un nou început, într-un mod diferit, cu fapte primând şi lăsând vorbele pentru a explica rezultatele ce vor urma să vină.
Sevil Shhaideh a postat și o fotografie cu ea de când a depus jurământul pentru funcția de ministru al Dezvoltării. 
 
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că singura persoană din partid în care a avut încredere că poate pune în practică programul de guvernare este Sevil Shhaideh, aceasta având "un singur defect în opinia unor colegi – că munceşte prea mult". 

El a adăugat că lucrează alături de fostul ministru al Dezvoltării de 13 – 14 ani, în diverse asociaţii ale autorităţilor locale, dar au lucrat şi la programul de guvernare cu care PSD s-a prezentat în campanie. 

 
Sevill Shaideh este în prezent consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Ea a fost secretar de stat în MDRAP şi a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării din mai 2015 până în noiembrie acelaşi an.
 
În ultima ei declaraţie de avere, postată pe site-ul MDRAP, figurează un apartament în Constanţa şi trei apartamente în Siria, conturi şi depozite bancare în valoare de 423.817 lei şi 167.004 lei, un împrumut acordat în nume personal de 20.000 de euro, dar şi un credit la bancă în valoare de 60.000 de lei. 

Conform ultimei declaraţii de interese de pe site-ul ministerului, ea are calitatea de acţionar cu cupon gratuit la societatea Coremar, precum şi la o firmă care a fost radiată (SC Rosyr International SRL). Sevil Shhaideh este şi vicepreşedinte la Asociaţia Dispeceratul Civic, din Bucureşti.