Evenimentul Zilei > Politica > PRIMA REACȚIE a lui Dacian Cioloș după ce a fost propus de PNL. Ce spune PREMIERUL despre campania electorală
PRIMA REACȚIE a lui Dacian Cioloș după ce a fost propus de PNL. Ce spune PREMIERUL despre campania electorală

PRIMA REACȚIE a lui Dacian Cioloș după ce a fost propus de PNL. Ce spune PREMIERUL despre campania electorală

Dacian Cioloș a declarat, luni, pentru Adevărul, că a acceptat să fie candidatul din partea PNL pentru un nou mandat în fruntea guvenrului. Totuși, premierul nu vrea să se amestece în campania electorală a liberalilor și se arată încântat de faptul că există o convergență între idelile sale privind platforma România100 și ideile Partidului Național Liberal.

La întâlnirea de azi, am trecut în revistă principiile Platformei România 100, portofoliul de proiecte pe care l-am propus, precum şi principalele elemente ale programului de guvernare propus de PNL. Există o convergenţă de idei pe mai multe teme şi există proiecte pe care putem construi împreună. Dincolo de principii, resursa umană este pentru mine foarte importantă. Este foarte important cum punem aceste principii în practică, cu ce oameni, cu ce abordare. Din acest punct de vedere, tin foarte mult la criteriile de integritate, cinste şi profesionalism. De aceea, foarte importantă azi a fost discuţia pe care am avut-o cu delegaţia PNL despre aceste aspecte. Faptul că PNL şi-a asumat un set de criterii de integritate, faptul că, din cate am înţeles, mai bine de jumătate dintre candidaţii propuşi de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari şi ar urma să arate că se poate face politică cu oameni noi, mi se pare o bază bună de pornire. Pentru mine, aceste criterii sunt foarte importante şi sunt cu atât mai importante în relaţia cu partidele care susţin Platforma România 100”, spune premierul pentru sursa citată.

Revenim cu detalii.