Evenimentul Zilei > Politica > Prima intabulare gratuită, depusă din nou ca iniţiativă legislativă de către liderii PDL şi PNL
Prima intabulare gratuită, depusă din nou ca iniţiativă legislativă de către liderii PDL şi PNL

Prima intabulare gratuită, depusă din nou ca iniţiativă legislativă de către liderii PDL şi PNL

Proiectul de lege privind prima intabulare gratuită a terenurilor agricole şi forestiere a fost depus din nou în Parlament, sub semnătura liderilor grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL, după ce în luna aprilie a acestui an un proiect similar a fost respins definitiv în Camera Deputaţilor.

În iniţiativa legislativă se precizează că în ceea ce priveşte prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere ”proprietarii nu suportă niciun cost, nicio taxă sau nicio cheltuială, indiferent de natura lor, aferente activităţii reglementate de prezenta lege”.

De asemenea, în proiect se menţionează că ”activitatea de intabulare se realizează sistematic, pe unităţi administrativ teritoriale”, care încheie ”un singur contract cu un expert sau cu un consorţiu de experţi”.

”Sumele necesare achitării onorariilor experţilor provin, în primul rând, din fondurile europene aferente exerciţiului bugetar 2014-2020”, se mai precizează în iniţiativa legislativă, potrivit mediafax.ro.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PNL Teodor Nicolescu, fiind semnat de către liderii grupurilor parlamentare ale PNL, George Scutaru şi Puiu Haşotti, precum şi de liderii grupurilor PDL, Tinel Gheorghe şi Dumitru Oprea.

În luna aprilie, Camera Deputaţilor a respins un proiect similar iniţiat de PNL şi adoptat în Senat, unde a generat un scandal la nivelul USL. Iniţiativa era susţinută la acest moment şi de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: