Evenimentul Zilei > Economie > Prima hrană uscată pentru căţeluşi, realizată în România
Prima hrană uscată pentru căţeluşi, realizată în România

Prima hrană uscată pentru căţeluşi, realizată în România

Producătorul român de hrană uscată pentru câini şi pisici Nordic Petfood Production a lansat o nouă gamâ de mâncare, destinată etapei “Junior”. Firma, cu capital 100% românesc are în portofoliu 150 de articole vândute în 850 de locaţii, la 12 retaileri internaţionali, precum şi la nouă parteneri la export, pe segmentul “Economy” şi “Standard”.

“Compania Nordic Petfood Production a înregistrat o cifră de afaceri de 87 de milioane de lei în 2016, iar după investiţiile de circa 2,350 de milioane de euro, din care 1,3 milioane de euro din fonduri europene, în modernizare şi retehnologizare realizate în ultimii şapte ani în fabrica de la Buftea ţinteşte o mărire a businessului cu 20 la sută în perioada 2017 – 2018”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, Iulia Maria Stan, managing partner în cadrul firmei.

Potrivit acesteia, Fabrica de la Buftea are un spaţiu propriu de stocare de peste 1.500 de mp. Capacitatea de livrare a fabricii este de circa 300 de tone/zi. Cu cele patru linii de ambalare automatizate, pot fi ambalate pungi de la 300 grame până la 20 kg.

În anul 2016, aproximativ 78 la sută din materiile prime a fost achiziţionate de pe piaţa internă. , iar din cei  500 de angajaţi, 85% sunt din Buftea şi localităţile limitrofe.

Din estimările Nordic Petfood Production, în România sunt circa 4 milioane de câini şi tot cam atâtea pisici, piaţa de hrană situându-se la aproximativ 150.000 de tone, din care aproximativ 20.000 de tone reprezintă hrana pentru pisici. Valoric, piaţa de hrană uscată se ridică la peste 700 milioane de lei. 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: