Prima "bombă" de campanie electorală: creşte salariul minim din 2013

Prima "bombă" de campanie electorală: creşte salariul minim din 2013

În construcţia bugetară pe 2013 sunt premisele unei creşteri a salariului minim pe economie, a declarat joi, la conferinţa CONPIROM, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, citat de Agerpres.

"În mod normal, pe o construcţie bugetară în 2013, sunt premisele unei creşteri a salariului minim pe economie. Acest lucru depinde de alţi indicatori macroeconomici pe care Ministerul Finanţelor Publice îi analizează în momentul de faţă. Cred că până în 30 octombrie vom avea un draft al bugetului pe 2013 astfel încât să ancorăm în realitate salariul minim cu ceea ce se doreşte prin bugetul României pe 2013", a spus Pop.

"Ştiu despre revendicările unei părţi din mişcarea sindicală, pentru că nu sunt toate confederaţiile, pe nişte teme pe care noi suntem în discuţii cu cei de la centru şi aici mă refer la legea dialogului social, la discuţii pe marginea salariului minim pe economie şi crearea locurilor de muncă. Pe toate cele trei teme noi suntem cu agenda la zi. Odată cu proiectarea bugetului pe 2013 va avea loc o discuţie în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, cerinţă pe care nu numai sindicatele, dar şi patronatele o au", a mai spus Liviu Pop, întrebat de jurnalişti despre protestele de joi, din faţa Guvernului.

CNS "Cartel ALFA" organizează joi, între orele 12.00 - 16.00, o acţiune de protest în Piaţa Victoriei, în faţa Palatului Guvernului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalele solicitări ale sindicaliştilor sunt modificarea de urgenţă a Legii dialogului social şi creşterea valorii salariului minim garantat în plată de la 1 ianuarie 2013 la cel puţin 850 lei.