Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima arestare în dosarul „Masca”. Ciutacu despre contractul de 11,5 mil de euro
Prima arestare în dosarul „Masca”. Ciutacu despre contractul de 11,5 mil de euro

Prima arestare în dosarul „Masca”. Ciutacu despre contractul de 11,5 mil de euro

Soția faimosului Cătălin Hideg a fost arestată pentru 29 de zile. Aceasta s-ar ocupa de firma din Giurgiu care ar fi realizat primul import de măști în contextul pandemiei de Coronavirus, pentru o sumă colosală.

Soția lui Cătălin Robertino Hideg, un om de afaceri implicat în controversata afacere a coronavirisului, a fost reținută și arestată, a anunțat jurnalistul Victor Ciutacu. Potrivit unor surse oficiale, Hideg s-ar afla în Dubai în prezent.

„Mandat de arestare de 29 zile pentru soția lui Cătălin Hideg, titularul primului import masiv de măști din Turcia (11,5 milioane €) din vremea pandemiei. E ăla cu bucătăreasa care administrează magazinul sătesc de la Uzunu (Giurgiu). Acuzațiile sunt, dacă mă întrebați pe mine, jenante, da’ gestul contează. Pentru că e menit să-i forțeze mâna lu’ omu-său să se întoarcă de la Abu Dhabi. Unde a roit-o la muncă”, scrie Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Dosarul „Masca”. Un nume greu din România și contractul dubios de 11,5 mil. Euro cu statul


„Având în vedere informațiile publicate în spațiul public, privind faptul că Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție, contractul fiind atribuit SC Romwine&Cofee SRL, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, existând indicii privind conduitele unor funcționari publici care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au îndeplinit un act în mod defectuos, utilizând o societate comercială fără activitate reală, pentru ridicarea artificială a prețului de achiziție a respectivului produs, și prin aceasta cauzând o pagubă bugetului de stat de peste 1.000.000 de euro, obținându-se totodată un folos material pentru persoanele implicate în operațiune (…), ne sesizăm din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, (….) și art 13 din Legea nr. 78 din 8 mai 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție”, se arată în ordonanța de declinare ajunsă la DNA, după o autosesizare din luna aprilie a celebrului procuror militar Bogdan Pîrlog.


Cum a început totul?

Un dosar exploziv la DNA: „Afacerea Măștilor”. Nume grele implicate din politică și afaceri. Update: Drept la replică al lui Nelu Iordache

O firmă din Giurgiu a reușit să obțină un contract colosal cu statul român pentru importul de măști de protecție chirurgicale. Contractul avea o valoare de 11,5 milioane Euro.

Mai exact, 1,750,000 de măști ar trebui livrate contra sumei de 11,5 milioane de Euro, aceasta fiind „creditată” din bani publici.

Controversatul afacerist implicat în mod indirect în această firmă ar mai fi apărut și în alte investigații, acesta fiind chiar patronul de la SANIMED Cătălin Hideg, care ar fi vândut echipamente medicale mai multor spitale cum ar fi „Malaxa”, Spitalul Județean din Tulcea, Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu și Spitalul Marius Nasta.