Evenimentul Zilei > Social > Prima academie de startup-uri gratuită pentru studenți
Prima academie de startup-uri gratuită pentru studenți

Prima academie de startup-uri gratuită pentru studenți

Good to Go este un proiect naţional construit ca un incubator de afaceri, destinat valorificării potenţialului antreprenorial. Astfel, din business-urile care au ieşit anul trecut din Good to Go, 70% continuă să fie active şi să evolueze, întrucât au obținut o rundă de finanțare în cadrul proiectului, 3 dintre ele dezvoltându-se ulterior prin obținerea de fonduri europene.

Pentru tinerii aflați la început de traseu antreprenorial, există câteva oportunități care le pot oferi o accelerare semnificativă, presărată cu multă educație, mentorat, și cu posibilități de testare, măsurare și învățare. Dacă mai adaugi și accesul la o comunitate de antreprenori formată în 12 ediții, vorbim deja despre prima academie de startup-uri gratuită pentru studenții din România, Good to Go, care le oferă tinerilor contextul și resursele necesare pentru a își transforma ideile într-un model de business de succes.

Structură

Anul acesta, Good to Go vine cu o abordare nouă, fiind structurat în trei etape ce au ca scop facilitarea dezvoltării ideilor de afaceri.

  • Intensive Learning Câmp (4-10 aprilie) este o săptămâna dedicată învăţării intensive şi dezvoltării ideii de business, ce se va desfășura în apropierea Bucureștiului (cazarea, mesele și transportul fiind gratuite), pe parcursul căreia echipele vor fi ghidate de specialişti precum Peter Barta, CEO Fundataia Post-Privatizare, Paul Olteanu, Senior Trainer & Coach și fondator People Dynamics; Bulent Duagi, fondator Mobile Academy; Lucian Grămescu, Incubation Manager la Impact Hub; Adrian Cioroianu, Trainer Executive la AC Knowledge Romania, Florin Grosu, co-fondator Traderion și alți antreprenori surpriză.
  • Entrepreneurial Journey (11 aprilie-5 mai) este o etapă formată din patru săptămâni, în care participanţii își vor dezvolta şi testa produsul. De-a lungul întregii perioade vor fi îndrumaţi de mentori, pentru a le urmări progresul;
  • Startup Bootcamp (6-8 mai) constă în workshop-uri și simulări, având ca scop pregătirea pentru pitch-ul final din data de 8 mai.

 

Dacă vrei să îţi dezvolţi propria afacere şi să înveţi mai multe despre antreprenoriat, formeză-ţi echipa şi aplică pe site-ul Good to Go (www.goodtogo.ro) până duminică, 27 martie.

Good to Go este un proiect organizat de Business Club, o comunitate a ONG-ului Voluntari pentru Idei şi Proiecte România, ce reuneşte tineri care împărtăşesc pasiunea pentru antreprenoriat şi care se implică activ în construirea de programe educaţionale, cu scopul de a schimba în sens pozitiv mediul de afaceri românesc.