Prim-ministrul din Kosovo, Ramush Haradinaj, cel care a fost în fruntea gherilei kosovare UCK în timpul conflictului din 1998-1999, și-a dat demisia după ce a fost citat în calitate de suspect, informează Agerpres.

Am primit o citație de la tribunalul special în calitate de suspect şi aveam posibilitatea de a merge acolo în calitatea mea de prim-ministru sau în calitate de simplu cetăţean. Am ales a doua opţiune“, a explicat Ramush Haradinaj.

Tribunalul special internaţional a fost înfiinţat în 2015 şi are drept sarcină să elucideze crimele comise în timpul şi după conflictul din Kosovo din 1998-1999.

Responsabilitatea revine acum preşedintelui să organizeze consultări pentru a stabili data alegerilor. Mă voi propune din nou poporului la aceste alegeri pentru a obţine încrederea lui. Nu sunt acuzat, voi fi interogat”, a declarat Ramush Haradinaj.

Presa din Kosovo susține că primele verdicte ar urma să fie pronunţate în acest an.

Acestea au mai speculat şi că Haradinaj s-ar putea afla printre inculpaţi, la fel ca şi preşedintele Hashim Thaci şi preşedintele parlamentului Kadri Veseli.