Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prietenia cu familia Ceaușescu l-a costat 2 milioane de dolari. Banii au dispărut
Prietenia cu familia Ceaușescu l-a costat 2 milioane de dolari. Banii au dispărut

Prietenia cu familia Ceaușescu l-a costat 2 milioane de dolari. Banii au dispărut

Ladislau Boloni a rămas fără o sumă imensă de bani, conform irlandezului Tony Cascarino

Tony Cascarino, fost mare atacant irlandez, a acordat un interviu pentru postul de radio talkSport. El a vorbit despre cariera sa și a atins și subiectul antrenorilor cu care a colaborat. Unul dintre ei, Ladislau Boloni, pe care l-a întâlnit în Franța, la Nancy. Cascarino a povestit că românul era falit după Revoluție, după ce fusese deposedat de o sumă uriașă de bani.

„Vreau să vorbesc special despre acest om. Mi-a fost antrenor la Nancy. Dacă nu-l cunoașteți, a fost internațional român, care a cucerit Champions League în 1986 cu Steaua București, la penaltyuri, în fața Barcelonei.

Boloni scotea sufletul din mine. Avea mereu un argument: – Când ești mai tânăr, ți-e ușor să te antrenezi. Când ești mai bătrân, trebuie să ții ritmul cu cei mai tineri. Pentru ei, e natural și sunt mereu înaintea ta. Trebuie să te pregătești mai dur ca ei.

Când a venit Revoluția, în România, Boloni a părăsit țara, la 36 de ani (n.r. Loți se transferase din 1987 în Belgia, la Racing Jet Wavre). Avea două milioane de dolari în cont, bani câștigați din fotbal, acolo.

Ei bine, acei bani i-au fost înghețați atunci, după căderea lui Ceaușescu, pentru că se știa că a fost prieten cu băieții lui Ceaușescu. A plecat cu absolut nimic. A pierdut tot ce adunase și și-a continua cariera de jucător în Belgia. Apoi, a devenit antrenorul meu”, a spus Cascarino, care a mai povestit că: „Toți jucătorii îl urau. Îl urau! De ce? Pentru că îi antrena atât de dur. Dar eu îl iubeam. Un om incredibil”.