Un document declasificat recent, publicat de istoricul Alex Wellerstein, arată care este verdictul stabilit în 1945 de cercetătorii laboratorului Los Alamos, conform Business Insider.

Ei au descoperit că ar fi nevoie de 10 până la 100 de „super-bombe” pentru ca întreaga omenire să fie ameninţată cu dispariţia.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie înainte ca bombele termonucleare, extrem de distructive, să fie construite, însă au prevăzut potenţialul incredibil de mare pe care îl avea tehnologia militară în acel moment.

„Super-bombele la care ei se gândeau erau ceea ce noi numim astăzi bomba cu hidrogen”, a declarat Wellerstein pentru Business Insider.

Apocalipsa generată de cele 10-100 de super-bombe nu ar fi cauzată, în primul rând, de exploziile în sine, ci de radiaţiile pe care bombele le-ar emana în atmosferă, care ar pune rasa umană în pericol de-a lungul anilor.

Bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki aveau o putere de 15 kilotone fiecare, care reprezintă 0,015% dintr-o megatonă.

Astfel, 100 de bombe de 100 de megatone fiecare ar genera o putere totală de 10.000 de megatone şi o cantitate de radiaţii care ar pune rasa umană în pericol, conform unui studiu denumit „Project SUNSHINE” şi realizat în 1953.