Evenimentul Zilei > International > PREVIZIUNE SUMBRĂ a unui înalt oficial: există RISC DE HAOS în Europa
PREVIZIUNE SUMBRĂ a unui înalt oficial: există RISC DE HAOS în Europa

PREVIZIUNE SUMBRĂ a unui înalt oficial: există RISC DE HAOS în Europa

Situaţia îngrijorătoare: în Europa există risc crescut de haos.

Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați, Filippo Grandi, a declarat marți că deciziile de închidere a frontierelor pe ruta balcanică pot crea “haos” în Europa.

“Sunt extrem de îngrijorat de informațiile privind tot mai numeroasele decizii de închidere a frontierelor europene de-a lungul rutei balcanice, deoarece aceasta va crea și mai mult haos și confuzie. Probabil va spori fluxurile neregulate (n.r. – de imigranți și refugiați în Europa)”, a spus acesta conform Agerpres.

Observaţia înaltului oficial vine la puţin timp după ce  Macedonia a decis să nu le permită afganilor ajunși în Grecia să intre pe teritoriul său.

“Programul european de relocalizare este încă extrem de limitat, iar programul de reinstalare din Turcia nu a început încă”, a mai precizat Grandi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.