Prețurile au explodat pe Litoral. 200 de euro camera pe un weekend

Prețurile au explodat pe Litoral. 200 de euro camera pe un weekend Litoral. Sursa foto: Dreamstime.com

Odată cu apropierea sezonului estival, tarifele pentru cazare pe litoralul românesc au început să înregistreze o creștere. Conform datelor recente, 70% din rezervările înregistrate în luna mai pe diverse platforme sunt pentru perioada verii, lunile iunie și august fiind cele mai aglomerate.

În paralel, hotelierii, proprietarii de vile și pensiuni sunt pe ultima sută de metri în pregătirea detaliilor și a ofertelor pentru sezonul estival. Acest lucru vine în contextul a două minivacanțe cu ocazia Rusaliilor și a sărbătorii de Sfânta Maria, perioade în care se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de turiști.

Prețurile cazărilor de pe litoralul românesc

Conform informațiilor furnizate de platforma hotelieră online Travelminit.ro, prețul mediu pentru un sejur de două persoane, pentru două nopți, pe litoralul românesc, se situează în jurul sumei de 1.004 lei.

Astfel, costul unei nopți de cazare este estimat la aproximativ 500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Turiştii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare.

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceştia au început deja să rezerve cazarea pentru concediul din perioada iunie - august, un stimul important pentru ei fiind şi faptul că, încă de la jumătatea lunii mai, au început să fie încărcate cardurile de vacanţă pentru 2024 pentru o parte dintre bugetari”, anunţă platforma hotelieră.

Vouchere vacanță

Vouchere vacanță. Sursa foto: Arhiva EvZ

Rita Szilveszter, manager de marketing la Travelminit.ro, a subliniat că aceste carduri de vacanță destinate angajaților din sectorul public au început să fie deja activate.

Astfel că, odată ce un număr tot mai mare de români vor începe să le utilizeze, se așteaptă o creștere semnificativă a numărului de rezervări pe parcursul verii la cazările de pe litoralul românesc.

În 2024, valoarea acestor carduri a crescut la 1.600 de lei, comparativ cu suma anterioară de 1.450 de lei.

Destinațiile preferate de români în această vară

În ceea ce privește alegerile pentru perioada verii, stațiunile de pe litoralul românesc și marile orașe ocupă primele poziții în preferințele turiștilor, indicând o tendință către vacanțe la mare și city-break-uri.

Printre destinațiile cele mai populare înregistrate în rezervări se numără Eforie Nord, Brașov și Mamaia, urmate de Sovata, București, Neptun, Costinești și Sibiu.

Vacanță

Vacanță. Sursa foto: Dreamstime.com

În această vară, prețurile se mențin relativ constante în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, sugerând o stagnare a tarifelor atât în ceea ce privește cazările, cât și în ceea ce privește serviciile oferite, potrivit News.ro.