Evenimentul Zilei > Monden > Se fac presiuni să nu apară DEZVĂLUIRILE PRINȚESEI DIANA, în premieră la televiziunea britanică
Se fac presiuni să nu apară DEZVĂLUIRILE PRINȚESEI DIANA, în premieră la televiziunea britanică

Se fac presiuni să nu apară DEZVĂLUIRILE PRINȚESEI DIANA, în premieră la televiziunea britanică

Presa britanică așteaptă cu sufletul la gură decizia în cazul documentarului despre Prințesa Diana, Prințesa Inimilor, moartă într-un accident care a ridicat multe semne de întrebare. Familia și prietenii regretatei prințese încearcă să facă presiuni la postul TV, catalogând difuzarea materialului ca ”imorală”.

Duminică, în Marea Britanie, a izbucnit un mare scandal, odată cu un articol apărut în ediția de duminică a publicației DailyMail.

 

Se pare că Charles Spencer, fratele regretatei prințese Diana, a făcut presiuni la conducerea postului de televiziune Canal 4, ca să împiedice difuzarea de săptămâna viitoare a unui documentar despre viața sentimentală a Prinței Inimilor, dar și despre căsnicia sa fiasco, alături de Prințul Charles.

 

Fratele Dianei a invocat considerente morale, făcând apel la bunul simț al jurnaliștilor, rugându-i insistent să nu dea publicității acest material, întrucât fiii Dianei vor fi grav afectați.

 

Postul Canal 4 a confirmat că a fost contactat de Charles Spencer, însă se pare că nu a renunțat la difuzarea documentarului, dând asigurări că acesta va fi pe post săptămâna viitoare, așa cum este programat.

 

Documentarul poartă numele ”Diana: Cu propriile ei cuvinte”. Titlul ne dă indiciul. E vorba de o Diana autentică, dincolo de măști, iar imaginile provin de la un apropiat al ei, Peter Settelen, profesorul său de dicție, și au fost înregistrate cu prințesa în anii 1992 și 1993.

 

Filmul a fost difuzat în 2004 de canalul american NBC după o lungă luptă legală, dar niciodată nu a fost prezentat la televiziunea britanică, chiar dacă poate fi văzut în orice moment pe platforme precum YouTube.

 

Pe măsură ce se apropie data când se împlinesc 20 de ani de la moartea prințesei Diana, presa britanică rivalizează în titluri pe prima pagină despre ”dezvăluirile” ce reies din acest documentar.

 

Prințesa a făcut o referire la o posibilă mazilire a gărzii sale de corp, cu care avea o relație sentimentală, dar care a murit în 1987, într-un accident de motocicletă. Diana cocheta chiar cu ideea de a fugi în lume cu acest bărbat.

 

Se pare că prințesa inimilor a căutat o evadare continuă, alături de bărbații care i-au fost dragi, era mai mult decât dornică să scape din ”închisoarea ”de la Palatul Buckingham.

 

În film, povestește suferința trăită alături de prinț, cu care aproape nici nu avea relații sexuale și pe care îl întâlnise înainte de căsătorie doar de 13 ori.

 

Ea a criticat, de asemenea, familia regală și infimul sprijin primit de la Regina Elisabeta a II-a.

 

De când există o dată certă a difuzării materialului pe un post național britanic, una dintre cele mai bune prietene ale Dianei, Rosa Monckton, a calificat proiectul drept ”imoral”.

 

”Imaginați-vă durerea pe care provocați familiei sale, fiilor săi”, prinții William și Harry, și-a exprimat ea supărarea în Daily Mail.

 

Pentru a se apăra, Canal 4 a insistat asupra dimensiunii ”istorice” a documentului.

 

William și Harry au apărut recent într-un alt documentar difuzat de canalul ITV în care au spus că au vorbit pe scurt cu mama lor în ziua morții ei, mărturisind că această ”scurtă” conversație este o avere pentru ei, chiar și după 20 de ani de la moartea sa.

 

Diana, prințesă de Wales, prima soție a moștenitorului tronului Marii Britanii, prințul Charles, cu care s-a căsătorit în 1981, și-a pierdut viața într-un accident de mașină la Paris la 31 august 1997, la vârsta de 36 de ani, alături de iubitul său, Dodi al Fayed, în timp ce erau urmăriți de paparazzi pe motociclete. William, al doilea moștenitor la tronul Marii Britanii, avea atunci 15 ani, iar Harry 12 ani.