Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Senatului luat peste picior de un important demnitar român
Președintele Senatului luat peste picior de un important demnitar român

Președintele Senatului luat peste picior de un important demnitar român

În scandalul alegerile ilegale a președintelui Senatului, premierul Ludovic Orban a făcut o declarație care îi va face pe mulți români să zâmbească.

Întrebat despre alegerea neconstituțională a șefului Senatului României, în această funcție, Orban l-a comparat pe Meleșcanu cu Matusalem. „Aștept să nu mă întrebați de hotărârea CCR legată de Matusalem”, a spus Orban. la finalul conferinței de presă, în care s-au discutat despre principalele teme de actualitate, alegerile anticipate și pensiile speciale.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională. Sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor hotărârii pentru alegerea preşedintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuţie în şedinţa din data de 16 octombrie 2019. După decizia CCR, Meleșcanu a declarat că ”cel mai probabil” va demisiona, imediat ce va vedea decizia oficială.