Trump a menţionat pentru reporterii de la Casa Albă că a răspuns personal: „Avocaţii mei nu scriu răspunsuri. Eu scriu răspunsuri. Mi s-au pus o serie de întrebări. Am răspuns la ele foarte uşor”, informează Reuters, preluată de Agerpres

Preşedintele nu a precizat când vor trimite consilierii săi juridici răspunsurile către anchetatori. 

Referitor la conţinutul întrebărilor, Trump a sugerat că formulările ar putea fi alese cu scopul de a permite acuzaţii de sperjur; el a afirmat că este sigur că sunt capcane, "deoarece, ştiţi, lor le place să prindă oamenii". "Trebuie să ai întotdeauna grijă când răspunzi, cu oameni care probabil au intenţii rele", a adăugat el. 

Mueller încearcă să stabilească dacă membri ai echipei de campanie electorală a lui Trump au complotat cu Moscova şi dacă preşedintele a încercat să obstrucţioneze ancheta în mod ilegal. 

Săptămâna trecută, Trump l-a demis pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, pe care îl criticase de mai multe ori pentru refuzul acestuia de a coordona ancheta independentă. În locul lui Sessions, preşedintele l-a desemnat ca interimar pe Matthew Whitaker, şeful de cabinet al procurorului general, şi nu pe adjunctul Rod Rosenstein. Decizia a fost contestată în instanţe, inclusiv la Curtea Supremă a Statelor Unite. 

Te-ar putea interesa și: