Acesta a coborât din avion cu soția sa, Carmen Iohannis, dar nimeni de la ambasada României din Paris nu a venit să-l preia de la aeroport. Cunoscut pentru calmul său, șeful statului s-a enervat și și-a aruncat haina pe mașină. Aceasta a fost ridicată de un francez, care i-a dat-o generalului Lucian Pahonțu, șeful SPP, care la rândul său a dat haina mai departe. 

Vinerea trecută, MAE a dispus sancționarea cu avertisment a unui angajat al ambasadei României la Paris după ce acesta a atașat din greșeală un fișier de uz intern cu comentarii necuviincioase invitațiilor trimise pentru recepția organizată cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis.

În documentul de uz intern atașat din greșeală invitațiilor, angajatul ambasadei a făcut o serie de comentarii necuviincioase la adresa invitaților, în bună măsură personalități din diaspora, unii dintre aceștia fiind calificați drept „scârboși” sau „indezirabili”.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează azi o vizită oficială, la Paris, unde se va întâlni cu oficialităţile franceze, dar va participa şi la o recepţie, organizată de Ambasada României, cu personalităţi din diaspora.