Evenimentul Zilei > International > Preşedintele Italiei va fi audiat ca martor într-un proces privind mafia
Preşedintele Italiei va fi audiat ca martor într-un proces privind mafia

Preşedintele Italiei va fi audiat ca martor într-un proces privind mafia

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, va fi audiat ca martor într-un proces cu privire la presupuse negocieri secrete între stat şi mafie, a decis joi Curtea cu Juri din Palermo, în Sicilia.

''Iau act de decizia Curţii cu Juri. Pot depune mărturie cât mai curând posibil'', a declarat Napolitano, potrivit unui scurt comunicat al Preşedinţiei.

Data acestei audieri încă nu a fost decisă, dar ea se va desfăşura cu uşile închise, la Palatul Quirinal, sediul preşedinţiei, anunţă presa italiană.

Napolitano, o personalitate foarte respectată în Italia, a dat asigurări în octombrie 2013 că nu deţine informaţii cu privire la acest dosar, însă este pregătit să depună mărturie.

Procesul, deschis în martie 2013 la Palermo, vizează presupuse negocieri secrete între oficiali guvernamentali şi lideri mafioţi, la începutul anilor 1990, care aveau scopul de a evita continuarea unui val de atentate sângeroase.

Printre cei zece acuzaţi figurează, de asemenea, ministrul de Interne din acea perioadă, Nicola Mancino, şi liderul mafiot Toto Riina.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: