Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Academiei de Științe Medicale: „Dominanta spitalului viitorului va fi tehnologia și inteligența artificială”
Președintele Academiei de Științe Medicale: „Dominanta spitalului viitorului va fi tehnologia și inteligența artificială”

Președintele Academiei de Științe Medicale: „Dominanta spitalului viitorului va fi tehnologia și inteligența artificială”

Președintele Academiei de Științe Medicale Irinel Popescu a declarat, în cadrul simpozionului ”Spitalul viitorului în România”, că dominanta spitalului viitor va consta în tehnologie, informatizare și inteligența artificială.

"Evoluţia rapidă a tehnologiei este o provocare şi necesită schimbări prompte din partea instituţiilor medicale şi a medicilor. Dezbaterile simpozionului s-au concentrat asupra viitorului spitalelor din România în încercarea de a găsi soluţii pentru subiecte de un real interes, cum ar fi un grad mai mare de siguranţă în procedurile chirurgicale, dar şi accesul mai facil la îngrijiri medicale de calitate pentru cât mai mulţi pacienţi", a afirmat prof. dr. Irinel Popescu.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale, Cătălin Copăescu, a spus că evenimentul ''Spitalul viitorului în România'' îşi propune să aducă în prim plan cele mai noi tendinţe privind telemedicina şi inteligenţa artificială în diagnoza modernă. Tehnologia informaţiei conferă actului medical garanţia calităţii prin precizia diagnosticului şi o eficienţă crescută din punct de vedere beneficiu-cost pentru pacient şi spital, potrivit spuselor lui Cătălin Copăescu.