"Voi aşepta să îmi trimită Parlamentul legea şi voi face o analiză profundă", a spus Klaus Iohannis. 

Parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe lângă pensie, o indemnizaţie de aproximativ 1.500 de lei. Cei care au fost aleși de două ori în funcția de senator sau deputat vor primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câștiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.
 
În timpul dezbaterilor, unul dintre iniţiatorii proiectului, deputatul PSD Anghel Stanciu a spus, în plenul Parlamentului, că „este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi”. „Puterea este în mâna dvs. Ca atare, astăzi tu decizi, nu liderii care, cu scuzele de rigoare, au locul asigurat pe listă, votează pentru un Parlament puternic, profesional, nemanipulabil şi prin urmare luaţi Parlamentul în mâinile dvs.”, a spus Stanciu, care poate fi numit „veteran” în Legislativ.
 
Deși au votat „împotrivă”, parlamentarii PNL nu au cerut respingerea proiectului. Niciun liberal nu a avut de făcut nicio obiecţie pe vreun articol din legea pensiilor speciale. Ei au stat liniştiţi în bănci şi au ascultat discursurile. La începutul şedinţei au solicitat retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate, însă acest lucru a fost respins de majoritatea parlamentară. „În România, demnitarii şi funcţionarii publici sunt cei mai prost plătiţi din Europa, acesta este adevărul şi afectează instituţiile publice. Dar problema nu o rezolvaţi aşa, cu un proiect făcut pe ascuns”, a spus liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.