Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Iohannis, despre legea pensiilor speciale: Voi face o analiză profundă
Președintele Iohannis, despre legea pensiilor speciale: Voi face o analiză profundă

Președintele Iohannis, despre legea pensiilor speciale: Voi face o analiză profundă

Parlamentarii și-au asigurat viitorul cu indemnizațiile speciale. Senatorii și deputații au aprobat, ieri, proiectul de lege privind pensiile speciale cu 303 voturi „pentru”, 124 „împotrivă” și două abțineri. Președintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, că va face o analiză profundă înainte de a promulga legea.

 "Voi aşepta să îmi trimită Parlamentul legea şi voi face o analiză profundă", a spus Klaus Iohannis. 

Parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe lângă pensie, o indemnizaţie de aproximativ 1.500 de lei. Cei care au fost aleși de două ori în funcția de senator sau deputat vor primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câștiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.
 
În timpul dezbaterilor, unul dintre iniţiatorii proiectului, deputatul PSD Anghel Stanciu a spus, în plenul Parlamentului, că „este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi”. „Puterea este în mâna dvs. Ca atare, astăzi tu decizi, nu liderii care, cu scuzele de rigoare, au locul asigurat pe listă, votează pentru un Parlament puternic, profesional, nemanipulabil şi prin urmare luaţi Parlamentul în mâinile dvs.”, a spus Stanciu, care poate fi numit „veteran” în Legislativ.
 
Deși au votat „împotrivă”, parlamentarii PNL nu au cerut respingerea proiectului. Niciun liberal nu a avut de făcut nicio obiecţie pe vreun articol din legea pensiilor speciale. Ei au stat liniştiţi în bănci şi au ascultat discursurile. La începutul şedinţei au solicitat retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate, însă acest lucru a fost respins de majoritatea parlamentară. „În România, demnitarii şi funcţionarii publici sunt cei mai prost plătiţi din Europa, acesta este adevărul şi afectează instituţiile publice. Dar problema nu o rezolvaţi aşa, cu un proiect făcut pe ascuns”, a spus liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.