Evenimentul Zilei > Justitie > Președintele ÎCCJ:„Nu pot să admit ideea că un magistrat ar putea da o declarație care contravine unei realități obiective”
Președintele ÎCCJ:„Nu pot să admit ideea că un magistrat ar putea da o declarație care contravine unei realități obiective”

Președintele ÎCCJ:„Nu pot să admit ideea că un magistrat ar putea da o declarație care contravine unei realități obiective”

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție spune că este inadmisibil ca un magistrat să dea o declarație care nu este conformă cu realitatea. Livia Stanciu a făcut această declarație răspunzând unei întrebări legate de existența unor agenți ai serviciilor de informații în rândul magistraților.

„Dacă se doresc a fi efectuate verificări, să se înceapă cu persoana mea. Nu pot să admit ideea că un magistrat ar putea să-și permită să dea o declarație în care să susțină un lucru care contravine unei realități obiective”, a spus Livia Stanciu, citata de digi24.ro.

Declarația sa vine după ce judecătorul Horaţius Dumbravă a propus, în cadrul şedinţei de plen de marţi, ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze o următoare şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii, în care să fie abordat subiectul implicării Serviciului Român de Informaţii în actul de justiţie.