Evenimentul Zilei > Politica > Președintele CNAS și ministrul Sănătății, audiați la Parlament
Președintele CNAS și ministrul Sănătății, audiați la Parlament

Președintele CNAS și ministrul Sănătății, audiați la Parlament

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, vor fi audiaţi săptămâna viitoare în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor pe tema funcţionării cardului de sănătate, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.

"Grupul parlamentar al PNL a solicitat, prin parlamentarii liberali din Comisia de sănătate, audierea preşedintelui Casei de Sănătate, Ciurchea, şi a ministrului Sănătăţii, marţea viitoare, în Comisia de sănătate, cu subiectul cardurile de sănătate. I-am adresat o invitaţie colegului de Orient Mijlociu, de ţări arabe – respectiv ministrului Bănicioiu să ne onoreze cu prezenţa şi la grupul parlamentar al PNL să ne spună cum soluţionează această situaţie. Lăsând la o parte faptul că sunt un milion de oameni care nu au primit un card, nu s-a făcut o campanie în care să se spună oamenilor ce fac cu acel card", a spus Orban, potrivit Agerpres.

El a subliniat faptul că sunt oameni care încă nu ştiu cum să folosească aceste carduri de sănătate şi a afirmat că este nevoie de o campanie de informare extrem de serioasă.

"Am întâlnit oameni, şi vă spun că nu glumesc, care vor să se ducă la bancomat cu acel card să scoată bani, au senzaţia că sunt nişte carduri purtătoare de resurse financiare. Încă nu cunosc exact care este folosinţa acestor carduri de sănătate, trebuie o campanie de informare extrem de serioasă făcută către cetăţenii români care să înţeleagă acest instrument şi la ce foloseşte acest instrument. Trebuie finalizată distribuirea acestor carduri de sănătate", a precizat Orban