Evenimentul ZileiEVZ SpecialPreședintele Chinei: Armata să fie gata de război, în orice moment!

Președintele Chinei: Armata să fie gata de război, în orice moment!

Președintele Chinei: Armata să fie gata de război, în orice moment!
În primul său ordin de Anul Nou emis forțelor armate ale țării, președintele chinez Xi Jinping a subliniat necesitatea „pregătirii pentru luptă cu normă întreagă”.

Liderul de la Beijing a spus că Armata Populară de Eliberare (PLA) ar trebui să exploateze „fricțiunile” de la graniță pentru a îmbunătăți capacitățile trupelor.

Xi Jinping, care prezidează și Comisia Centrală Militară Chineză (CMC), corpul superior de comandă, a declarat că PLA trebuie să fie gata să „acționeze în orice moment”, în condițiile în care forțele armate ale țării au lansat, începând de luni, antrenamentele  și exercițiile militare ale anului.

În cadrul pregătirii pentru război, Xi a ordonat armatei să „mărească substanțial” utilizarea tehnologiei în exercițiile sale și să se țină la curent cu ultimele evoluții în domeniul cunoștințelor militare și tehnologiei înalte. Acestea includ utilizarea simulărilor pe computer și a luptei online în exerciții, precum și explorarea de noi oportunități de a adăuga tehnologie înaltă și Internet (tech + web), scrie South China Morning Post.

„PLA trebuie să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi domenii de combat în sistemele de antrenament și luptă”, a precizat Xi.

În special, remarcile lui Xi asupra „luptelor militare din prima linie” ale armatei chineze s-au distanțat de ordinele de început al anilor precedenți,  – inclusiv din 2020 – care cereau forțelor armate să „gestioneze crizele și să descurajeze războiul”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: