Evenimentul Zilei > International > Președintele, atacat în plină stradă?! Protestatarii l-au prins când nu se aștepta
Președintele, atacat în plină stradă?! Protestatarii l-au prins când nu se aștepta

Președintele, atacat în plină stradă?! Protestatarii l-au prins când nu se aștepta

Un grup de protestatari a încercat să saboteze o ieşire la teatru a preşedintelui fracez, Emmanuel Macron.

Protestatari care se opun modificărilor propuse de guvernul francez în sistemul de pensii au încercat să forţeze intrarea într-un teatru din Paris, unde preşedintele Emmanuel Macron asista la un spectacol împreună cu soţia sa, informează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut vineri seara. O mulţime de oameni s-a adunat în faţa teatrului Bouffes du Nord unde cuplul prezidenţial ajunsese pentru a vedea piesa La Mouche (Musca). În înregistrări video postate pe social media se văd protestatari scandând sloganuri de respingere a reformei de pensii şi cerând demisia lui Macron. La un moment dat, ei încearcă să intre în clădirea teatrului situată în apropierea Gării de Nord din Paris.

„A existat o tentativă de pătrundere în teatru, dar cuplul prezidenţial a putut să rămână până la sfârşitul reprezentaţiei şi a părăsit locul cu maşina în jurul orei 22:00 sub escorta poliţiei”, a declarat o sursă din anturajul şefului statului.

Prezenţa preşedintelui la teatru a fost semnalată pe Twitter de jurnalistul şi activistul politic Taha Bouhafs, care era şi el în interiorul clădirii. Ulterior, acesta a fost reţinut de poliţie, potrivit unei surse judiciare.