Prescrierea - ultima șmecherie prin care Codruța Kovesi ascunde folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote. România lui Cristoiu
Editura Evenimentul si Capital

Prescrierea - ultima șmecherie prin care Codruța Kovesi ascunde folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote. România lui Cristoiu

Autor: | | 6 Comentarii | 10669 Vizualizari

Pe vremuri, prin iarmaroacele noastre, niște șmecheri trăgeau pe sfoară publicul credul, pentru că era analfabet, cu spectacole de bîlci în care afară se publicitau chestii fantastice, nemaivăzute, de la femeia cu barbă pînă la șarpele care se ștergea la gură după ce halea, iar înăuntru se găsea, după plătirea intrării, o banală amenajare de paie cu balegă.

Astfel, proștilor li se lua banul. DNA ne ia banul prin sumele uriașe scoase din buget pentru privilegiile unice în felul lor pe plan european ale procurorilor DNA, în frunte cu Codruța Kovesi.

Ca și șmecherii din iarmaroace, procurorii DNA ne dau în schimb dezastre în materie de dosare prin care se investighează corupția. Dosarul Microsoft e un excelent exemplu. Din 26 septembrie 2014 și pînă azi, Dosarul Microsoft a fost obiectul unei publicități cum rar se întîlnește în spațiul universal al investigațiilor.

Divizia Presă a Binomului SRI-DNA l-a prezentat drept un nou și strălucit exemplu de curaj al Codruței Kovesi de a se lua la trîntă cu balaurul corupției. Prin publicațiile occidentale, cărora DNA le plătește publicitate grasă din fonduri obscure, cu ajutorul SIE, Dosarul a fost dat drept nouă dovadă că România e coruptă pînă în măduva oaselor, astfel încît Puterile Garante trebuie s-o țină în funcție pe Codruța Kovesi, luptătoarea neînfricată împotriva corupției pînă la moarte și chiar dincolo de ea, dacă ne gîndim că duhul ei ar putea pluti prin spațiul intergalactic. Codruța Kovesi n-a pregetat să se fălească pe cai mari cu acest Dosar.

Răspunzînd întrebărilor unsuroase gen Nu vă e frică? ea a vorbit pe larg despre cum coordonează investigația procurorilor, și cum are de gînd să meargă pînă în pînzele albe.

2 februarie 2018. După trei ani şi ceva de investigare de către DNA, a ceea ce Divizia Presă n-a obosit a-l numi cel mai spectaculos dosar postdecembrist, în Dosarul care cutremură societatea românească din temelii, bilanţul arată astfel:

Patru inși - Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Niro Nicolae – trimişi în judecată, pe 24 martie 2015. Cei patru au fost condamnați de ICCJ pe 3 octombrie 2016.

Patru inşi – Gabriel Sandu, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Călin Tatomir – trimişi în judecată pe 27 septembrie 2017. Dosarul se află în curs de judecare. Un ins – Valeriu Vreme – trimis în judecată pe 12 septembrie 2017. Dosarul e în curs de judecare.

Şase persoane – Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Alexandru Atanasiu, Şerban Mihăilescu – cu dosarul clasat, pentru că s-a prescris cauza. Două persoane – Daniel Funeriu şi Şerban Mihăilescu – cu dosare clasate, pentru că nu există fapta. Doi inşi – Claudiu Florică, Dinu Pescariu – trimişi în judecată pe 1 februarie 2018 . Dosarul n-a început la Tribunalul Bucureşti.

Dacă ținem cont că Claudiu Florică și Dinu Pescariu sînt trimiși în judecată în două dosare, numărul acuzaților trimiși în judecată din uriașul lot de 100 de persoane, de care se vorbea la un moment dat, se reduce la cinci. Se știe că în cazul unui proces, procurorul propune și judecătorul dispune. Nu-i exclus ca în cazul celor care se judecă doar sentința să fie achitarea. Cum respectivii sînt Claudiu Florică și Dinu Pescariu, instrumentele SRI atît în afacerea Microsoft, cît și în declanșarea Dosarului, ne putem aștepta în cazul lor la achitare, atît de prost dinadins a fost întocmit dosarul.

Raportînd rezultatele nu numai la publicitatea făcută Dosarului, dar și la Breaking news -urile constituite de percheziții cu tărăboi, convocări la DNA pe bandă rulantă, cereri de ridicare a imunității, putem spune, parafrazînd o zicală-clișeu: S-a scremut un munte și n-a ieșit nici măcar un pîrț.

Dosarul Microsoft e un dezastru pentru DNA, pentru lupta împotriva corupției, pentru sănătatea morală a națiunii, un exemplu strălucit de transformare a unei instituții a cărei stare de esență trebuie să fie profesionalismul respectat în tăcere, într-o mașinărie de lansat artificii, de sunete și lumini, de produs gălăgie cu sclipici.

Te-ai fi așteptat ca dezastrul să cutremure societatea românească, să-i scoată în stradă pe TeFeLiști (în definitiv nu sînt ei gata să se prăjească pe altarul anticorupției!?), s-o oblige pe Codruța Kovesi să-și dea foc singură în Piața Publică și pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, să facă infarct de revoltă.

Mult mai important, te-ai fi așteptat ca victimele, toate din zona de foști demnitari și actuali lideri politici, să iasă în public pentru a cere demisia Suitei în copac, ba chiar s-o dea în judecată pentru terfelirea imaginii lor timp de trei ani și ceva. Nici una dintre victimele Codruței Kovesi în dosarul Microsoft n-a lăsat impresia că are de gînd să nu se lase, să moară de gît, cum se spune, cu Lulutza.

Ecaterina Andronescu, după opinia mea, cea mai nevinovată dintre victime, s-a mulțumit să se smiorcăie în direct la două televiziuni. Ecaterina Andronescu e unul dintre liderii partidului de la Putere. Mai mult, e unul dintre politicienii prezenți intens în media. E fostă ministru al Educației, infinit parlamentară, rector al Politehnicii.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate