Evenimentul Zilei > International > Presa israeliană: Ali Khamenei, ayatollahul iranian, internat în spital în stare critică. Serviciile secrete occidentaqle susțin că mai are doi ani de trăit
Presa israeliană: Ali Khamenei, ayatollahul iranian, internat în spital în stare critică. Serviciile secrete occidentaqle susțin că mai are doi ani de trăit

Presa israeliană: Ali Khamenei, ayatollahul iranian, internat în spital în stare critică. Serviciile secrete occidentaqle susțin că mai are doi ani de trăit

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, de 25 de ani în această funcţie, a fost internat în stare critică într-un spital din Teheran, el având cancer de prostată, dezvăluie presa israeliană.

Nu există încă informaţii oficiale despre starea sănătăţii sale.

Potrivit unor informaţii apărute în media arabe, Ali Khamenei a fost dus de urgenţă la un spital din Teheran după ce mai multe organe vitale nu îi mai funcţionau. El a suferit o intervenţie chirurgicală şi este în stare critică.

Recent au apărut informaţii că liderul suprem al Iranului suferă de cancer de prostată, care se propagă şi în alte părţi ale corpului. Din cauza stării precare de sănătate, el a încetat să mai participă la evenimentele publice.

Spitalizarea ayatollahului Ali Khamenei survine la câteva zile după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a rostit un discurs în Congresul SUA în care a evocat ameninţarea reprezentată de Iran pentru Israel şi lumea întreagă, îndemnând America să evite semnarea unui acord nuclear, pe care îl dezaprobă, cu statul islamic.

Khamenei a ameninţat Israelul cu distrugerea de mai multe ori în trecut. În octombrie 2014, el a utilizat mesajul său anual către pelerinii care merg la Mecca pentru a-i îndemna la unitate pentru “distrugerea” Israelului.

Ziarul francez le Figaro a citat surse din serviciile secrete occidentale potrivit cărora Ali Khamanei suferă de cancer în fază terminală. Boala ar fi fost descoperită acum zece ani, dar în ciuda tratamentului s-a extins. „Cancerul e în faza a patra, deci s-a extins. ”Doctorii estimnează că mai are doi ani de trăit”, a declarat una dintre surse.

Pe 8 septembrie, liderul suprem a fost supus unei operații și atunci medicii și-au dat seama de gravitatea situației, scrie și Jerusalem Post.

Printre posibilii succesori ai lui Khamenei sunt ayatollahul Hashsemi Shahroudi, un moderat apropiat actualului ghid suprem, ayatollahul Sadeq Amoli Larijani, fratele președintelui Parlamentului de la teheran, Ali Larijani, fostul președinte iranian Hashemi Rafsanjani și chiar actualul lider de la teheran, Hassan Rouhani, deși acesta din urmă este considerat mult prea moderat.