Evenimentul Zilei > Justitie > Presa britanică, ANALIZĂ DURĂ la adresa României: „Lupta anticorupție s-a TRANSFORMAT într-un război CONTRA celor care îi prind pe CORUPȚI”
Presa britanică, ANALIZĂ DURĂ la adresa României: „Lupta anticorupție s-a TRANSFORMAT într-un război CONTRA celor care îi prind pe CORUPȚI”

Presa britanică, ANALIZĂ DURĂ la adresa României: „Lupta anticorupție s-a TRANSFORMAT într-un război CONTRA celor care îi prind pe CORUPȚI”

A trecut mai bine de un an de la protestele împotriva OUG 13, decretul care a scos în stradă cei ai mulți români de la Revoluție până în prezent, dar lucruri nu sunt nici pe departe rezolvate. Ministrul Justiției a cerut revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pe motiv că face abuzează de autoritatea sa, iar decizia lui Klaus Iohannis se lasă așteptată.

Publicația Britain's Current Affairs & Politics Magazine face o analiză amplă a situației tensionate dintre Ministerul Justiției și DNA, și pun în evidență faptul că în ciudata acestui scandal, românii văd în continuare DNA singura soluție de a scăpa țara de politicienii corupți. Totuși, problemele din cadrul instituției au ieșit la suprafață în ultima vreme, au alterat imaginea acesteia. 

Jurnaliștii britanici amintesc și de faptul că România este monitorizată cu atenție de oficialii europeni care sunt îngrijorați că justiția se transformă încet, încet într-un „serviciu secret”.

În concluzie, conform britanicilor România, la aproape 30 de ani de la Revoluția din 1989, duce o luptă aprigă împotriva corupților și paradoxal, în același timp contra „anticorupților”. Așa dificil cum pare aceste două lupte trebuie balansate. 

Mai multe amănunte din analiza Britain's Current Affairs & Politics Magazine puteți citi AICI