Preoții ruși ar trebui să se abțină de la a mai binecuvânta armele nucleare și alte arme de distrugere în masă care pot provoca pierderi de vieți omenești, conform noilor orientări discutate de Biserica Ortodoxă Rusă.

De când a venit la putere, președintele Vladimir Putin s-a aliniat Bisericii Ortodoxe, care a dezvoltat, de asemenea, legături mai strânse cu ministerul Apărării.

De multă vreme, preoții ruși sunt văzuți binecuvântând submarine nucleare, rachete balistice, tancuri,  rachete Soyuz, etc.

Însă aceste practici trebuie să înceteze, a estimat o comisie a bisericii. „Binecuvântarea armelor militare nu se reflectă în tradiția bisericii ortodoxe și nu corespunde conținutului ritului ortodox”, se arată într-un document postat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, scrie Reuters.

Binecuvântarea sau sanctificarea armelor ce pot ucide „un număr nedefinit de persoane” trebuie exclusă din parctica pastorală”, se arată în respectivul document.

Aceste noi propuneri vor fi discutate, alături de altele, și vor fi puse în dezbatere publică, a informat Patriarhia Moscovei.

Într-un demers care invocă legăturile strânse între armată și biserică în Rusia, forțele armate construiesc o uriașă catedrală situată într-un parc tematic militar, la periferia Moscovei.

Te-ar putea interesa și: