Evenimentul Zilei > Actualitate > Preoții Ierusalimului s-au întors la biserica sfințită acum trei secole
Preoții Ierusalimului s-au întors la biserica sfințită acum trei secole

Preoții Ierusalimului s-au întors la biserica sfințită acum trei secole

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a fost prezent ieri la Biserica „Sfântul Gheorghe - Nou” din centrul Bucureștiului. Evenimentul a fost unul aniversar cu cât, în urmă cu mai bine de 300 de ani, un alt patriarh al Ierusalimului, Hrisant Nottara, oficia sfințirea lăcașului de cult.

Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Credincioșii au venit pe ger la Biserică

În jur de 300 de credincioși au fost prezenți ieri la liturghie, în ciuda ninsorii și temperaturilor mici înregistrate dimineață. „Am venit pentru moaștele Sfântului Dumitru și pentru fețele bisericești de la Ierusalim, ei vin din Cetatea Sfântă. Nu știu dacă o să mai am prilejul ăsta încă o dată în viață”, se arată entuziasmată de eveniment Ecaterina Dumitra (64 de ani). Aceasta s-a rugat pentru sănătatea familiei și pentru ca oamenii să nu mai mintă atât de mult.

Slujba de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou a făcut parte din manifestările religioase pregătite de Patriarhie cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou, sărbătorit anual pe 27 octombrie. Sfântul Dimitrie cel Nou este considerat apărătorul Bucureștiului.

La final, Patriarhul Ierusalimului a dăruit bisericii din Capitală o cruce de binecuvântare tradițională din sidef și o icoană a Maicii Domnului numită „Ierusalimiteana”. La final, Patriarhul Ierusalimului a primit din partea bisericii mai multe daruri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: