Editura Evenimentul si Capital

Premierul Viorica Dancilă, solicitare fermă pentru Ministrul Finanțelor Publice

Autor: | | 0 Comentarii | 320 Vizualizari

Premierul Viorica Dancila a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, sa elaboreze un proiect de act normativ care să ajusteze unele prevederi legale în raport cu situația existentă și să introducă mecanisme corective pentru asigurarea unui tratament corect și echitabil al contribuabililor, de natură să contribuie la creșterea atractivității mediului de afaceri din România.

Principalele prevederi ale proiectului de act normativ care va fi pus în dezbatere publica de către Ministerul Finanțelor Publice sunt:

➢ Până la finele anului, unitățile administrativ-teritoriale pot solicita împrumuturi, în limita a 450.000 mii lei, pentru finanțarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Unitățile administrativ-teritoriale pot contracta împrumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, şi numai dacă la data depunerii documentației nu prezintă restanțe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare. Documentele in vederea contractării împrumutului se depun până la data de 29 noiembrie 2018 la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice.

➢ Aplicarea unui tratament fiscal unitar pentru sumele înregistrate conform reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară ca bază a contabilităţii, cu excepţia sumelor care provin din actualizarea cu rata inflaţiei.

➢ Extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5% pentru:

− cazarea la hotel, inclusiv camping;

− serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea;

− utilizarea facilităților sportive;

− accesul parcuri de distracții și parcuri recreative.

➢ Introducerea unor prevederi prin care Ministerul Finanțelor Publice, în de furnizor de ajutor de stat, la emiterea angajamentelor legale să poată utiliza disponibilul de credite bugetare pe întreaga perioadă de valabilitate a schemelor de ajutor de stat și nu doar pe perioada acoperită prin legile bugetare anuale, respectiv anul curent și 3 ani ulteriori.

➢ Anual, până la 15 august, unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale au obligația să notifice Comisia de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul MFP referitor la sumele autorizate pentru anul în curs, sumele autorizate care vor fi trase până la sfârșitul anului, sumele autorizate ca trageri pentru anul în curs care sunt disponibilizate și reprogramarea tragerilor pentru anii următori. În cazul nerespectării acestei obligații, CAÎL anulează sumele autorizate ca trageri pentru anul în curs și netrase până la data de 31 august. În 2018, termenele precizate anterior sunt 15 și 31 octombrie 2018.

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI