Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul Sorin Grindeanu este nostalgic după gloria pierdută a sportului românesc. Ce perioadă de aur regretă prim-ministrul. „Din păcate, n-am mai fost atât de performanți”
Premierul Sorin Grindeanu este nostalgic după gloria pierdută a sportului românesc. Ce perioadă de aur regretă prim-ministrul. „Din păcate, n-am mai fost atât de performanți”

Premierul Sorin Grindeanu este nostalgic după gloria pierdută a sportului românesc. Ce perioadă de aur regretă prim-ministrul. „Din păcate, n-am mai fost atât de performanți”

Sorin Grindeanu, premierul României, a vorbit despre perioada de aur a sportului românesc și i-a transmis lui MIhai Covaliu, președintele COS, că-și dorește repetarea performanțelor din trecut.

Premierul Sorin Grindeanu a vorbit despre starea sportului românesc și și-a amintit cu plăcere de Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, acolo unde România a încheiat pe locul secund în clasamentul pe medalii. Prim-ministrul a remarcat o scădere a performanțelor „tricolore”, în ultimii ani, și i-a transmis lui Mihai Covaliu, președintele COSR, că și-ar dori o revitalizare a sportului românesc.

„Îmi doresc, domnule Covaliu, ca la următoarea Olimpiadă să fim acolo unde am fost la Los Angeles. Greu, știu, știu condițiile de atunci, ne-am aflat pe locul doi. După aceea ne-am menținut un număr bun de ediții în primele zece țări sportive. Din păcate, la ultimele olimpiade, n-am mai fost așa de performanți, nu din cauza sportivilor, ci din cauza bazei care s-a restrâns din punctul meu de vedere foarte mult, iar lucrurile acestea trebuie să se schimbe. Împreună cu Ministerul Sportului, vă rog, aveți toată deschiderea mea, a Guvernului, astfel încât (…) să repornim aceste lucruri pe o bază sănătoasă", a spus Grindeanu.