Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul rus Dmitri Medvedev: „Ucraina devine un potenţial inamic militar al Rusiei”
Premierul rus Dmitri Medvedev: „Ucraina devine un potenţial inamic militar al Rusiei”

Premierul rus Dmitri Medvedev: „Ucraina devine un potenţial inamic militar al Rusiei”

Rusia va reacţiona dacă Ucraina va renunţa la statutul său de ţară nealiniată, a atenţionat, într-o postare pe Facebook, premierul rus Dmitri Medvedev, informează marţi agenţia de presă Unian.

'Preşedintele SUA a semnat o lege antirusească, ce-i permite oricărui preşedinte american să folosească în orice moment sancţiunile împotriva ţării noastre. La fel ca în cazul amendamentului Jackson-Vanik, relaţiile noastre cu SUA vor fi otrăvite pentru decenii', a notat premierul rus.

Potrivit lui Medvedev, 'preşedintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunţarea la statutul de ţară nealiniată pentru ţara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potenţial inamic militar al Rusiei'.

'Ambele aceste decizii vor avea consecinţe extrem de negative. Ţara noastră va trebui să reacţioneze la ele', a avertizat Dmitri Medvedev.

În data de 18 decembrie, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege 'privind implementarea de amendamente ce prevăd renunţarea de către Ucraina la politica sa de ţară nealiniată'.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News