Evenimentul Zilei > Politica > Premierul României, Mihai Tudose, așteptat, vineri, la Chișinău
Premierul României, Mihai Tudose, așteptat, vineri, la Chișinău

Premierul României, Mihai Tudose, așteptat, vineri, la Chișinău

A doua vizită diplomatică a premierului român, Mihai Tudose, va avea loc, vineri, în Republica Moldova.

Mihai Tudose se va întâlni cu omologul său moldovean, Pavel Filip unde vor discuta aspecte legate de consolidarea drumului pro-european al statului frate de peste Prut precum și modalitățile de îmbunătățire al relațiilor bilaterale, informează 10 tv.md.

Pe de altă parte, presa de la Chișinău a precizat faptul că premierul României nu se va întâlni și cu șeful statului moldovean, Igor Dodon.

„Politica de vecinătate, sprijinul din partea Comisiei Europene şi al Consiliului pentru Moldova este foarte important. Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem o țară importantă a UE, dar suntem la marginea Uniunii Europene, şi că ne revine o sarcină imensă atât din punct de vedere al asigurării drumului pro-european al Moldovei, dar și din punct de vedere al tot ceea ce va însemna Schengen”, a declarat Mihai Tudose, la finalul întrevederii cu liderii Comisiei Europene de la Bruxelles, de saptămâna trecută.

În luna martie a.c, premierul moldovean, Pavel Filip a efectuat o vizită de lucru în România, la invitația omologului său, Sorin Grindeanu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: