Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Ponta se întâlneşte la Cotroceni cu preşedintele României, Traian Băsescu
Premierul Ponta se întâlneşte la Cotroceni cu preşedintele României, Traian Băsescu

Premierul Ponta se întâlneşte la Cotroceni cu preşedintele României, Traian Băsescu

Prim-ministrul Victor Ponta se întâlneşte luni, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, după cum a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Traian Băsescu declara miercurea trecută că nu va promulga legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale până când Guvernul nu va indica surse convingătoare de compensare a deficitului, informând că va chema Executivul la consultări.

Şeful statului menţiona că, potrivit estimărilor, prin reducerea CAS se va crea un deficit cuprins între 5 şi 5,5 miliarde de lei, iar măsura de compensare prin îmbunătăţirea colectării de către ANAF nu este suficientă.

Ulterior, Ponta preciza că Guvernul nu va merge la Cotroceni, iar el, ca prim-ministru, nu e persoana potrivită pentru asemenea discuţii, întrucât reducerea CAS nu este o măsură a Guvernului, ci o lege adoptată de Parlament.

'Eu am avut întotdeauna şi cât voi fi prim-ministru o să am aceeaşi atitudine: n-a fost niciodată şi nu va merge niciodată cât sunt eu prim-ministru Guvernul la Cotroceni. Guvernul e la Piaţa Victoriei. Dacă vrea domnul preşedinte să avem tot felul de invitaţi pe acolo, poate să treacă. Dacă vrea să aibă un dialog cu mine, sigur, mă voi duce, m-am mai dus şi cu alte ocazii, nu că m-ar fi ascultat prea mult, dar măcar ca să păstrăm respectul pentru textele constituţionale şi pentru instituţii. Însă, în această situaţie concretă, dacă vrea să se consulte cu mine, pe tema reducerii CAS, nu se consultă cu persoana potrivită pentru că nu este o măsură a Guvernului, ci este o măsură care tocmai a fost adoptată de Parlamentul României', explica premierul.

El sublinia că legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale va intra în vigoare, indiferent de opoziţia preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit Constituţiei, legea se va întoarce la Parlament şi va fi votată, cel mai probabil, în septembrie, adăuga premierul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.