După ce i s-a cerut demisia din fruntea Guvernului, prim-ministrul a reacționat.

Mă așteptam să se vorbească despre economie. ca atare, nu voi da decât o singură replică. Se vede că nu înțelegi nimic din UE. UE înseamnă libertatea de circulație. Nu vă e rușine să vorbiți de românii care pleacă la muncă ca muncitori sezonieri, după ce ați alungat milioane de români? O asemenea obrăznicie mi-e greu să trec peste ea.

Nu v-am prezentat o cifră pentru că nu știm încă cât se poate acorda de la fondurile europene. Când o să avem o estimare a resurselor financiare de care dispunem, o să vă spunem foarte clar care sunt resursele și unde se duc banii.

V-am spus că modelul economic este de a investi în infrastructură, pentru că suntem înapoiați în acest domeniu. Am ajuns cu plățile la zi pe toate contractele de investiții. Am rambursat TVA.

Pe români nu îi satisface cu nimic să vadă că se alocă zeci de miliarde. Așa cum s-a putut, am alocat sumele de bani către români. Dezvoltarea economică nu se produce pe creșterea veniturilor artificial în sistemul bugetar, ci pe investiții. Oricând Parlamentul mă convoacă, mă voi prezenta.

Dle președinte Ciolacu, dle lider de grup al PSD, respectați regulile. Regula e ca în spații închise să purtăm mască. Cum ați vrea ca românii să respecte regulile, când lideri importanți din Parlament nu respectă regulile?”, a spus Ludovic Orban, luni, în Parlament. (FOTO: EVZ/Răzvan Vălcăneanțu)