Legea cu măsurile care trebuie aplicate în următoarele săptămâni a fost trimisă Parlamentului imediat după decizia CCR, care incrimina amenzile date în starea de urgență – susține premierul Ludovic Orban, care neagă că executivul ar fi tergiversat redactarea cadrului legal necesar pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Prim-ministru spune că autoritățile locale trebuie să lucreze împreună cu reprezentanții guvernului pentru respectarea regulilor stabilite, dar a făcut apel și la responsabilitatea cetățenilor.

„Distanţarea fizică depinde de fiecare om în parte. Este foarte complicat în spațiul public, pe stradă, în parcuri, locuri publice să stea echipele de ordine și să îl verifice pe fiecare în ce măsură respectă distanțarea fizică.

Legea am trimis-o la Parlament în momentul potrivit, chiar anticipând faptul că se va da o decizie de Curtea Constituțională privitoare la Ordonanța 21.

Noi am avut la dispoziţie aplicarea anumitor categorii de amenzi şi în condiţiile stării de alertă, care nu a avut la bază legea în vigoare”, a spus Ludovic Orban, potrivit Radio România Actualități