Evenimentul Zilei > International > Premierul grec a anunţat carantină dură până pe 28 februarie în regiunea Atenei. Se închid şcolile şi magazinele
Premierul grec a anunţat carantină dură până pe 28 februarie în regiunea Atenei. Se închid şcolile şi magazinele

Premierul grec a anunţat carantină dură până pe 28 februarie în regiunea Atenei. Se închid şcolile şi magazinele

I EFIMERIDA. Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat instituirea unei carantine dure de două săptămâni şi jumătate, începând de joi dimineaţa şi până în data de 28 februarie, în regiunea Attica (regiunea în care se află capitala ţării, Atena).

Măsurile restrictive impun închiderea oricărei forme de comerţ retail, cu excepţia magazinelor esenţiale, precum şi închiderea şcolilor de orice nivel, urmând ca predarea să se realizeze online. Noile măsuri vor fi detaliate mâine de către specialişti.

Premierul grec a precizat că în următoarele două luni „paleta restricţiilor s-ar putea extinde sau restrânge în funcţie de nivelurile de alertă”, insistând că depinde de fiecare cetăţean ce măsuri vor fi necesare pe viitor. Mitsotakis a recunoscut că „în acest efort comun există greşeli, confuzie şi scăpări”, însă s-a arătat încrezător că statul grec va reuşi să imunizeze categoriile cele mai vulnerabile până la sfârşitul primăverii, deschizând astfel calea spre revenirea la normalitate.

Cele trei elemente care au generat îngrijorare şi i-au determinat pe specialişti să ceară înăsprirea măsurilor restrictive sunt: creşterea numărului de cazuri care necesită spitalizare, creşterea numărului pacienţilor internaţi la terapie intensivă şi creşterea într-un ritm semnificativ şi constant a cazurilor în ultima săptămână în regiunea Attica. Grecia a înregistrat marţi 1.526 de cazuri noi, din care 731 au fost localizate în Attica, în special în centrul Atenei şi în Pireu. (Rador)

Aproape 10% din probe sunt pozitive în Bulgaria

 Creștere mare a noilor cazuri de coronavirus în Bulgaria! 1.115 de cazuri noi de infectare au fost înregistrate recent, conform datelor de pe Portalul unic de informații. Testele efectuate sunt în număr de 11.637, ceea ce înseamnă că procentul de probe pozitive este de 9,58 la sută. Numărul total de cazuri confirmate de coronavirus în Bulgaria este deja de 224.849. Cazurile active în acest moment sunt în număr de 21.374. În spital sunt internați 3.057 de pacienți care au virusul, dintre care 274 în unități de terapie intensivă. 804 de persoane și-au revenit și numărul lor total al acestora este deja de 194.055. 89 de pacienți au murit în ultimele 24 de ore. Astfel, oficial, numărul victimelor din cauza COVID-19 în Bulgaria se ridică deja la 9.420 de persoane. Portalul unic de informații oferă, de asemenea, date despre persoanele vaccinate. Acestea sunt în număr total de 58.888, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 1.850 de noi imunizări împotriva COVID-19.

Cei mai mulți infectați au fost găsiți din nou la Sofia – 275. Distribuția pe regiuni în acest moment a persoanelor nou infectate în Bulgarie este după cum urmează: Blagoevgrad – 74; Burgas – 129; Varna – 42; Veliko Târnovo – 14; Vrața – 31; Gabrovo – 15; Dobrici – 8; Kardjali – 6; Kiustendil – 58; Loveci – 15; Montana – 13; Pazardjik – 36; Pernik – 12; Pleven – 46; Plovdiv – 71; Razgrad – 7; Ruse – 20; Silistra – 17; Sliven – 57; Smolian – 2; Regiunea Sofia – 25; Sofia (oraș) – 275; Stara Zagora – 32; Târgoviște – 2; Haskovo – 25; Shumen – 43; Iambol – 40.(Rador)

www.duma.bg