Oamenii vin la teatru dorindu-și spectacole curate, fără violența limbajului cu care au fost inundați pe micile ecrane. Vor piese despre viață, dar și despre vis. Magia teatrului atrage spectatori… încă.

Un autor redescoperit

Una dintre premierele Teatrului Național București are loc chiar astăzi, la Sala Pictură, de la ora 20.00, „Allegro, ma non troppo”, în regia lui Răzvan Popa. S-a jucat deja de câteva ori și nu știm cât de benefică este pentru actori sau pentru teatru această modă a avanpremierelor și premierelor ce au loc de mai multe ori într- o săptămână și nu doar o dată. „Allegro, ma non troppo” reprezintă redescoperirea unei laturi mai puțin cunoscute a lui Ion Minulescu, cea de dramaturg. Teatrul scris de acesta merită a fi redescoperit pentru dialogurile vii, umorul alert, naturalețea poveștii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii, încearcă să ne convingă TNB. Spectacolul este pus în scenă de Răzvan Popa, cu Gavril Pătru, Eugen Cristea, Marius Rizea, Costina Ciuciulică, Aylin Cadîr, Victoria Dicu și Costică Lupșa în distribuție. „Spectacolul este un succes. Oamenii vin pentru că este un spectacol curat, fără pic de vulgaritate, o întoarcere în timp, cu decoruri frumoase, costume la fel. Am obiceiul să vorbesc des despre inutilitatea criticului de teatru astăzi, mai precis a cronicăreselor, apropos de atâtea zile de premieră anunțate. Dar, să fim optimiști!”, a declarat pentru EVZ Eugen Cristea.

Improvisneyland

O altă premieră la Teatrul Național este și „Indispensabilii”, de Carl Sternheim. În regia lui Alex Mihail. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică și Iza Tărțan. Distribuția este formată din șapte tineri actori ce joacă împreună de peste șapte ani în cadrul trupei de comedie improvizată „Improvisneyland”. Spectacolul are premiera pe 26 ianuarie la Sala Mică, de la ora 19.30.