Realizarea transferului de motorină și de combustibil AVCAT pe mare între cele două nave militare a avut la bază procedurile standard NATO de operare pentru aceste situații și s-a desfășurat în condiții de siguranță maximă, demonstrând încă o dată profesionalismul ridicat al militarilor din Forțele Navale și conlucrarea cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică, potrivit putrtătorului de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), Coneliu Pavel. O delegație militară franceză se va întâlni cu reprezentanții conducerii SMFN, urmând să  discute relațiile militare româno-franceze și participarea la diferite exerciții în Marea Neagră.

După plecarea din Portul Constanța, miercuri, 25 iulie, Dragorul Maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu” (DM-29) va desfășura un exercițiu în comun cu nava de comandament și aprovizionare „FS Marne” (A-630). “Noul mediu de securitate imprevizibil de la Marea Neagră, cu provocări și amenințări, stimulează dezvoltarea măsurilor de întărire a  securității colective a Alianței Nord-Atlantice, prin desfășurarea a numeroase exerciții pe mare de către marinarii militari români și partenerii NATO, pentru asigurarea unei prezențe de forțe robuste, la granița sudică și estică a spaţiului euro-atlantic.”

Fregata „Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” își continuă, în Marea Neagră, activitățile din cadrul grupărilor NATO din care fac parte, având misiuni de supraveghere maritimă, precum și numeroase exerciții în comun cu celelalte cinci nave partenere.

 

Te-ar putea interesa și: