Premieră medicală în sistemul privat

Premieră medicală în sistemul privat

O echipă mixtă formată din medici de la spitalul Regina Maria și Clinica Urechii a efectuat, miercuri, pentru prima dată în România, o operaţie de implant cohlear în sistem privat.

Intervenția chirurgicală a durat 3 ore și a fost efectuată de către echipa condusă de Dr. Lucian David,  la Spitalul Arcul de Triumf. Băiețelul de trei ani și două luni a fost diagnosticat cu hipoacuzie severă-profundă în urmă cu un an și a fost selectat pentru operație având astfel șansa unei vieți normale.

Hipoacuzia reprezintă deficitul senzorial cel mai frecvent întâlnit la om, având o incidenţă la naştere de 1 la 650 de nou-născuţi şi o prevalenţă în populaţie de 10-12%. Reabilitarea auditivă a copiilor prin implant cohlear le permite să îşi insuşească limbajul și să își amelioreze performanțele intelectuale. Copilul surd nu reuşeşte să facă acest lucru, astfel că, in lipsa auzului, copiii surzi nu-și pot forma și dezvolta gândirea conceptuală, lipsindu-le reprezentarea acustică a cuvintelor vorbite. Copilul surd se simte izolat, nu poate înțelege evenimentele din jurul său și de aceea anturajul îi este străin și ostil.

“Copiii cu pierdere profundă de auz, implantaţi la vârste cât mai mici , unu-doi  ani, au mai multe şanse de a se integra în societate ducând o viaţă normală, fără ajutor. Este un plus şi pentru copil şi pentru societate”, a declarat doctorul  Adrian Tudor, medic ORL.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Oamenii acestia mi-au redat fericirea”, a declarat, după operaţie, mama copilului.”Abia aştept ca, la anul, de Ziua Mamei, baieţelul meu să îmi spună o poezie!”, a adăugat aceasta.