Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră în fotbalul românesc! Vlad Dragomir A SEMNAT cu Arsenal Londra
Premieră în fotbalul românesc! Vlad Dragomir A SEMNAT cu Arsenal Londra

Premieră în fotbalul românesc! Vlad Dragomir A SEMNAT cu Arsenal Londra

În vârstă de 16 ani, Vlad Dragomir a devenit primul jucător român care va îmbrăca tricoul formației Arsenal Londra.

Dragomir, căpitanul naționale U16 a României, a parafat un acord valabil pe trei sezoane cu gruparea pregătită de Arsene Wenger. Fostul jucător al lui ACS Poli Timișoara se va prezenta pe 29 iunie loa nou sa echipă, iar din partea „tunarilor”, actele au fost semnate de Richard Law, directorul de operațiuni transferuri.

Tânărul fotbalist bănățean a dat, în trecut, probe la Arsenal Londra, dar oficicialii clubului de pe Bega avea de gând să-l transfere în Italia, la Inter. Dragmoir nu a plecat prin transfer de la ACS Poli, ci prin schimbarea statutului de amator în cel profesionist. Astfel, Arsenal va plăti către timișoreni indemnizația de formare, în valoare de 100.000 de euro. Vlad poate juca pe posturile de mijlocaș central sau mijlocaș stânga, iar după ce a dat probe la Arsenal, clubul ACS Poli Timișoara nu l-a mai primit la antrenamente.

Operaţiunea a fost intermediată de agentul de jucători Cătălin Sărmăşan. „L-am propus la Arsenal în urmă cu un an şi jumătate, timp în care l-au monitorizat cu atenţie. În opinia mea, Vlad este unul dintre cei mai talentaţi jucători din Europa în momentul de faţă”, a declarat Cătălin Sărmăşan pentru ProSport.