Evenimentul Zilei > Social > Premieră auto în România?! Cel mai nou model „mioritic” promite multe
Premieră auto în România?! Cel mai nou model „mioritic” promite multe

Premieră auto în România?! Cel mai nou model „mioritic” promite multe

Dacia promite un nou model de mașină electrică menită să ajute mediul, în timp ce prezintă un design inovator.
Mai multe imagini cu SUV-ul electric Dacia Spring au apărut pe internet pe baza unor brevete înregistrate de producătorul român. Noul model va avea autonomie de 200 de kilometri și va fi disponibil din 2021.

Dacia a dezvăluit în primăvara acestui an o versiune de pre-serie a SUV-ului electric Spring, pe care îl va lansa pe piața europeană în prima jumătate a anului viitor.Producătorul român urmează să prezinte la un moment dat și versiunea de serie a noului model, însă până atunci mai multe imagini au apărut deja pe internet.

Publicația maghiară e-cars a dezvăluit trei fotografii cu Dacia Spring pe baza unor brevete înregistrate de constructorul de la Mioveni, iar acestea oferă o perspectivă asupra designului exterior.

Deloc surprinzător, liniile de design ale versiunii de serie urmează să fie foarte apropiate de cele ale variantei de pre-serie. Astfel, se observă inclusiv farurile Full LED cu o bandă orizontală în partea superioară și elemente grafice integrate în bara de protecție, dar și stopurile Full LED care generează un efect „dublu-Y”.

Dacia Spring va avea la bază SUV-ul electric Renault K-ZE comercializat pe piața din China. Până acum, producătorul de la Mioveni a menționat doar că autonomia modelului electric va fi de peste 200 de kilometri, fără să ofere însă detalii despre capacitatea bateriei.

Din moment ce Spring este mult mai mică și bateria de asemenea, puteți paria că brandul pentru buget redus din România vă va surprinde cu prețul de pornire. Așteptată să le „taie” pe e-up! și alte două vehicule electrice de la Volkswagen, Spring va costa sub 14.000 euro cu stimulentele corespunzătoare.

În Germania, de exemplu, guvernul și industria auto acoperă 6.000 de euro din prețul de vânzare pentru vehicule electrice care costă sub 40.000 de euro. Este cadrul perfect pentru ca Spring să devină favorită în toată Europa pentru operatori de flote și servicii carsharing, ca Sixt și Car2go, scrie RomaniaTV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: