Prelevare de organe la Timişoara

Prelevare de organe la Timişoara

La numai cinci zile de la prima prelevare de organe din an, medicii timişoreni au încheiat, în această dimineaţa, o nouă operaţie de acest gen.

Specialiştii de la Clinica ATI a Spitalului Judeţean Timişoara (SCJUT) împreună cu două echipe de medici, una din Bucureşti şi cealaltă din Cluj, au realizat a doua prelevare de organe din acest an. Intervenţia a început la miezul nopţii şi s-a încheiat dimineaţă.

"Pacientul, în vârstă de 66 de ani, de la care se prelevează organele este din judeţul Arad", a anunţat Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt a instituţiei sanitare timişorene. Barbatul a fost internat la SCJUT luni noaptea cu traumatism cranio-cerebral. El căzuse de la înălţime. Starea lui s-a agravat.

Ieri dimineaţă testele efectuate de medici au arătat că bărbatul intrase în moarte cerebrală. "Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului şi rinichilor. În ultimii ani, inima românilor se deschide tot mai mult spre ajutorarea bolnavilor înscrişi pe listele de transplant", a declarat asist. med. Dan Ilincariu, coordonatorul de transplant de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ficatul donatorului a fost prelevat şi preluat de echipa din Bucureşti, iar rinichii au fost prelevaţi şi preluati de echipa de specialişti din Cluj.

În anul 2009, la SCJUT s-au înregistrat numai trei prelevari de organe, iar anul trecut 15.