Noul prefect al județului Dolj, Sorin Răducan, a fostul șef de cabinet al senatorului Mircea Geoană. El a mai îndeplinit funcția de șef al APIA Dolj. El înlocuiește pe Marius Cristinel Deca, care a venit la Prefectura Dolj tot de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, unde a ocupat funcția de consilier superior în cadrul acestei instituții.

Cu această ocazie, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a susținut că are încredere și mari speranțe în ceea ce privește întreaga echipă din administrația județului Dolj, de la nivelul Consiliului Județean, Prefecturii județului și primăriei orașului Craiova, subliniind însă că față de toate aceste instituții așteptările populației sunt cele mai mari, transmite MAI.

„Gradul cel mai mare de aşteptare îl au cetăţenii judeţului de la Guvernul României şi de la administraţiile locale. Orice om îşi doreşte să traiasca în siguranţă, să-şi ducă liniştit copiii la şcoală, sa gaseasca rezolvare pentru problemele sale, cu ajutorul funcţionarului de la ghişeu. Aşa înţeleg oamenii dacă administraţia publică locală îşi face sau nu datoria” a declarat viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne.

Gabriel Oprea i-a mulțumit fostului prefect pentru activitatea desfășurată și i-a urat succes lui Sorin Răducan în noua funcție publică.

La festivitatea de învestire în funcția de prefect au mai participat: președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu și alți reprezentanți ai autorităților locale.