Preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, a fost revocat de Parlament. CINE ÎI VA LUA LOCUL

Preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, a fost revocat de Parlament. CINE ÎI VA LUA LOCUL

Preşedintele Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor, Constantin Buzoianu, a fost revocat azi de plenurile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce au fost constatate nereguli grave în funcţionarea Comisiei. În cărţi pentru preluarea funcţiei sunt, potrivit capital.ro, Angela Toncescu, fost preşedinte al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA), Tudor Baltă, vicepreşedintele CSA şi Mihai Tecău, preşedintele companiei Omniasig şi fost preşedinte al BCR Asigurări.

Până la desemnareaunui nou preşedinte, conducerea interimară va fi preluată de vicepreşedintele Tudor Baltă. Revocarea lui Buzoianu a fost propusă ieri de Comisiile de Buget-Finanţe ale celor două camere, care au constatat nereguli grave în funcţionarea Comisiei. Constantin Buzoianu a devenit preşedinte al CSA în septembrie 2011, anterior fiind vicepreşedinte al Comisiei, din 2006, iar din 1998 lucrând în cadrul societăţii de asigurări Omniasig.

Înainte de a ajunge în domeniul asigurărilor, Buzoianu a fost ofiţer de poliţie. El a fost un personaj controversat încă de la instalarea în funcţie, fiind respins de comisiile de specialitate din Parlament, înainte de a fi validat totuşi de Plen. De-a lungul timpului a fost acuzat de mai multe nereguli, inclusiv că ar fi tolerat diverse fraude ale firmelor de asigurări.

Cele mai importante nereguli tolerate de CSA sunt, potrivit parlamentarilor, lipsa oricăror măsuri împotriva societăţilor care nu îşi respectă îşi despăgubesc clienţii la apariţia evenimentelor asigurate şi încheierea de poliţe ilegale de asigurare împotriva dezastrelor (poliţe încheiate retroactiv, rescrierea cu date modificate, poliţe pentru imobile deja avariate).

Ne puteți urmări și pe Google News