Evenimentul Zilei > Politica > Predoiu: „Vom face o opoziție fermă față de derapajele antiromânești ale PSD”
Predoiu: „Vom face o opoziție fermă față de derapajele antiromânești ale PSD”

Predoiu: „Vom face o opoziție fermă față de derapajele antiromânești ale PSD”

Cătălin Predoiu, a declarat, marți la Parlament, că liberalii vor face o opoziție fermă tentantivelor antiromânești și antinaționaliste ale PSD. Afirmațiile deputatului PNL vin în contextul în care Biroul Permanent al Senatului a decis marţi dimineaţă să retragă de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se număra instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din România şi două modificări la legea educaţiei.

"Tentativa PSD a fost stopată cel puțin pentru moment. Noi nu vom tolera ca PSD-ul și dl Dragnea să pună pe tarabă interesele românilor. Vom face o opoziție fermă față de toate aceste derapaje antiromânești, antinaționale ale PSD și ale conducerii PSD. PNL s-a poziționat foarte bine în această perioadă și eu cred că electoratul de centru dreapta și românii așteaptă de la PNL o opoziție fermă și înțeleaptă în același timp. PNL nu se va poziționa nici de o parte, nici de altă a acestor găști", a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat de jurnaliști dacă au fost liberali care au negocia unele beneficii cu social-democrații în schimbul unui vot favorabil la moțiunea de cenzură, Predoiu a spus că nu știe să fi existat astfel de cazuri.

"Eu nu am cunoștință de o astfel de evoluție și condamna ferm orice atitudine de pactizare cu PSD. După părerea mea oricine face un pas la stânga sau la dreapta îna cest moment, când trebuie să stăm ferm în fața românilor, trebuie să plece din PNL", a concluzionat deputatul PNL. 

Pe aceeași temă: PSD a rupt acordul cu UDMR. Grindeanu revine în cărți!