Evenimentul Zilei > Actualitate > Precizări de ultimă oră de la ministrul Sănătății. Intră Bucureștiul în carantină?
Precizări de ultimă oră de la ministrul Sănătății. Intră Bucureștiul în carantină?

Precizări de ultimă oră de la ministrul Sănătății. Intră Bucureștiul în carantină?

În ultimele 24 de ore, în București și în județul Ilfov s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre această situație îngrijorătoare, dar a exclus varianta impunerii carantinei. În Capitală au fost semnalate 53 de cazuri în 24 de ore.

„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureștiul, fiecare caz în parte, și în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum și cele care aglomerază în acest moment unitățile de primiri urgențe. Dacă ne uităm, 31 de decese în ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare număre se înregistra pe 8 mai. Urmărim, evaluăm, nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă chiar dacă avem 237 de cazuri în terapiile intensive”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Ministrul Sănătății a mai afirmat că „Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice își fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă.”


Ministrul Sănătății n-a mai putut să ocolească cifrele și a spus adevărul. „Da, există acest risc”

Situația epidemiologică a României, sabotată? Moment crucial pentru români!


El a vorbit despre trendul ascendent al îmbolnăvirilor de coronavirus. „Creșterea acestui număr ne arată și gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri în ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, rămânem pe aceeași creștere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată, ceea ce ne face, până la aprobarea acelui text de lege, să reiterăm acele recomandări de distanțare fizică, de izolare la domciliu a celor confirmați pozitivi care au cerut externarea sau a celor asimptomatici, dar rămași cu un test pozitiv”, a mai precizat Tătaru.

Ministrul a mai afirmat că speră ca autoritățile să poată gestiona noile cazuri. „Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona.

Așteptăm trecerea și aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum și conduita izolării la domiciliu după externare.”

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: